Јапонија: Тројца осуденици погубени со бесење

Loading...

Тројца осуденици во Јапонија погубени се со бесење, објави во четвртокот јапонското министерство за правда, додавајќи дека егзекуцијата е извршена во раните мугри.Станува збор за прва егзекуција од 27 септември и прва откако конзервативната влада на Шинзо Абе стапи на должност на 26 декември.„Станува збор за случија осудени поради исклучителна бруталност во кои биле изгубени драгоцени животи“, изјави министерот за правда Садаказу Танигаки, додавајќи дека наредбата за погубувањето ја издал по темелно преиспитување.Еден од обесените е 29-годино лице кој силувал и убил седумгодишно девојче, а фотографиите од жртвата ги испратил на нејзината мајка.
МакфаксТројца осуденици во Јапонија погубени се со бесење, објави во четвртокот јапонското министерство за правда, дода

loading...