Јапонците воведуваат спиење на работното место, кај нас веќе одлично функционира

Loading...
Тука не се мисли дека вработените ќе добијат неколку минути да затворат очи пред својот компјутер, туку ќе имаат на располагање соба за спиење.
На овој потег се одлучија откако најновото истражување покажа дека сонливоста и дремката на работниците годишно ја чини економијата 138 милијарди долари.
Поради тоа предлог на бизнис секторот и јапонското министерство за здравје е вработените да добијат можност барем за половина час сон во периодот после 12 часот.
Кај нас веќе одлично функционира оваа мерка, еве мали инсерти :

 


loading...