Ја исклукаа до смрт: Кокошки се здружија и убија лисица на фарма

Кокошки на училишна фарма во североисточна Франција се здружија и убија млада лисица, објави Би-би-си.
Лисицата сакала да се нагости со кокошки, но упаднала на фарма каде што имало 3.000 кокошки, кои ја исклукале до смрт. Се претпоставува дека лисицата е на возраст од пет до шест месеци.
Лисицата успеала да влезе во делот на фармата каде што имало три илјади кокошки, но автоматската врата се затворила по неа и таа останала заробена. Утрото ја пронашле мртва.


„Инстинктот проработел кај кокошките, тие се здружиле и ја нападнале со клуновите. На вратот ѝ пронајдовме траги од удари од клуновите“, вели Паскал Даниел, директор на Факултетот за земјоделство и земјоделство.
На училишната фарма има шест илјади кокошки на површина од пет хектари. Во текот на денот кокошките слободно шетаат во дворот, а навечер се затворени.

Loading...