Ја остави сопругата поради друга жена, но следело шок

Loading...

Една жена од Холандија на лото освои 2.1 милион евра. Таа вест не би била толку сензационална доколку добивката не била во време на бракоразводна парница.
Таа пријатно се изненадила кога холандскиот суд пресудил во нејзина корист, па одлучено е дека не е должна да ги подели парите со мажот.
Парот порано навел попис на имотот кој ќе го делат кога поднеле барање за развод на бракот, на 20 октомври 2014 година.


На први јануари 2015 година таа освоила награда на лото ливче вредна 2.1 милион евра
Меѓутоа, нејзиниот сопруг пред завршувањето на парницата отишол да живее со друга партнерка, а сопругата од својата банкарска сметка го уплатила ливчето, па оваа добивка не е заедничка.
Инаку, тие го поделија преостанатиот имот, а тој е во вкупна вредност помалку од 10.000 евра.

loading...