Ја штитат кожата, го чуваат видот и не дебелеат: Можете да ги јадете овие семки во неограничени количини

Овие семки колку што се вкусни толку се и здрави
Обично грицкаме семки онака по пат, несвесно, за да потрошиме време и да ги занимаваме рацете. Со оглед на тоа што се многу вкусни, понекогаш знаеме да изедеме голема количина од нив. Но тоа не е проблем, бидејќи овие семки колку што се вкусни толку се и здрави.


Сончогледот ја штити кожата
Семките од сончоглед содржат витамин Е, познат антиоксиданс, протеини и есенцијална линолна масна киселина. Ваквиот состав делува позитивно на кожата, ја навлажнува и помага во лечењето кожни болести, како што е егземата.

 

Пронајдете не на следниве мрежи: