Јорданец сака да инвестира во Рома

Loading...

Неименувани арапски инвеститори биле подготвени да станат малцински сопственици на фудбалскиот клуб Рома.Извесен бизнисмен од Јордан, според италијанските медиуми, бил подготвен да откупи 40 отсто од акциите на Рома, кои се во сопственост на Уникредит банка. Јорданскиот бизнисмен, наводно, во Рома бил подготвен да инвестира околу 80 милиони евра.Главен сопственик на Рома е американскиот бизнисмен Томас ди Бенедето, кој поседува 60 отсто од акциите на клубот.
МакфаксНеименувани арапски инвеститори биле подготвени да станат малцински сопственици на фудбалскиот клуб Рома.

loading...