ЉУБОВ ИЛИ ПАРИ? ПОРАДИ ШТО БИ СТАПИЛЕ ВО БРАК?

Loading...

ЉУБОВ ИЛИ ПАРИ? ПОРАДИ ШТО БИ СТАПИЛЕ ВО БРАК?

Бидејќи во последно време повеќето луѓе веруваат дека романтиката е мртва, особено гледајќи дека живееме во ерата на старлетите и спонзорите, истражувањата покажаа дека не е се така црно.

Романтиката не е мртва! Ова го покажа најновото истражување направено на тема брак, односно биле анализирани причините поради кои попрво луѓето стапуваат во брак.

Жените поизбирливи при сексот за една ноќ

Всушност, студијата покажува дека половина од луѓето веруваат дека во текот на својот живот ќе го најдат Вистинскиот или Вистинската, а дури 86% од нив би стапиле во брак исклучиво поради љубов, и ниедна друга причина не доаѓа во предвид.

Од друга страна само 6% од испитаниците признале дека би стапиле во брак поради материјални причини, верувајќи дека парите би им овозможиле посреќен живот.

Дали сме створени за моногамија?

Се чини дека поединечни вредности не се излезени од мода во таа мера како што ни изгледа, што значи дека има надеж.

А вие, што е за вас добар повод за брак, љубов или пари?

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...