Љуљета Адеми од Македонија, првата жена со инвалидитет која го искачи Триглав

Loading...

По 17 часа кaчување, спуштање, болка, страв, замор, но со железна волја Љуљета успеа. На највисокиот словенечки врв Триглав, за прв пат се искачи жена со инвалидитет. И токму таа жена, која успеа да се искачи на 2864 метри, е од Македонија. Станува збор за Љуљета Адеми, која преку статус на социјалните мрежи го потврди овој успех.

 

loading...