Џеки Чен ja нарекува САД „најкорумпираната“ земја во светот

Loading...

Акциониот херој од Хонг Конг, Џеки Чен, повторно е мета на критицизам, овој пат преку еден Американски блогер, откако на една кинеска телевизија изјавил дека САД е „најкорумпираната“ земја во светот.
„Кога зборуваме за корупцијата – низ целиот свет, дали постои корупција во САД?“ одоговорил да, тоа е најкорумпираната земја во светот.  Чен го потврдил неговиот став и после шоуто , одоговарајќи „Се разбира“. САД е почетокот на корупцијата, изјавил Чен, осврнувајќи се на финансиската криза.
Неговите коментари беа прекори четврток од Макс Фишер, надворешни работи блогер за Вашингтон пост, кој ги нарече “анти-американски” реторика, која е вкоренета во несигурноста на Кина.
Коментарите на Чен кои беа анти-американски,  од страна на блогерот на Вашнгтон Пост, беа прикажани како анти- американска реторика кој е вкоренета во кина заради несигуноста на нејзиниот народ меѓу самите себе.
Џеки Чан, исто така, изјави дека Кина е релативно млада земја, каде што во првата половина од нејзината историја била „малтретирана од страна на многу луѓе“, која постигнала „вистински успех“ во изминатата деценија.
„Лидерите на нашата земја признаваат дека се корумпирани, и така натаму. Ние се подобруваме-. може да се види дека нашата земја постојано напредува и учи“, рече тој, додавајќи дека Кина им смета на многумина затоа што е моќна.
Чен, кој е познат по своите боречки вештини и смели трикови, исто така наиде на критика во Хонг Конг, по изјавата за едно кинеско списание во декември минатата година дека протестите во градовите треба да бидат ограничени.
Исто така изјавил дека е потребно да носи пиштол секојдневно за да се заштити себеси, што го довело и до полициска истрага.Акциониот херој од Хонг Конг, Џеки Чен, повторно е мета на критицизам, ово

loading...
Loading...