Еве како тие се разликуваат од „обичните“
Ако обожавате да јадете палачинки, но се плашите дека преку нив ќе внесете премногу калории, ова е вистинскиот рецепт за вас.
Овие палачинки се направени од брашно од хељда за кое е познато дека е многу поздраво од пченицата.
Погодни се и за луѓе кои се алергични на глутен.
СОСТОЈКИ:
1 чаша брашно од хељда
1 шолја интегрално брашно
3 чаши млеко
1 чаша кисела вода
сол, шеќер
прашок за пециво
2 лажици масло
ПОДГОТОВКА:
Јајцата се матат со шеќерот и солта. Додадете брашно и млеко наизменично, киселата вода и кога ќе промешате оставете во фрижидер половина час. Пред печење додадете прашок за пециво и масло, па промешајте.
Пријатно!