Еве како тие се разликуваат од „обичните“
Ако обожавате да јадете палачинки, но се плашите дека со нив ќе внесете премногу калории, ова е вистинскиот рецепт за вас.
Овие палачинки се направени од брашно од хељда, за кое е познато дека е многу поздраво од пченичното.
Погодни се и за луѓе кои се алергични на глутен.
Состојки:
1 шолја брашно од хељда
1 шолја интегрално брашно
3 шолји млеко
1 шолја кисела вода
сол, шеќер
прашок за пециво
2 лажици масло
Подготовка:
Јајцата се матат со шеќерот и солта. Додајте ги брашното и млекото наизменично, киселата вода и кога ќе промешате оставете во фрижидер половина час. Пред печење додадете ги прашокот за пециво и маслото и промешајте.
Пријарно!