1ТВ престана да емитува програма

Loading...

На телевизискиот канал на 1ТВ од вечерва веќе не се емитува програма.
По само година и неколку месеци работа, телевизијата самоиницијативно престана да емитува програма.


Инаку, согласно Законот за аудио и аудио-визуелни медиумски услуги, доколку 30 последователни денови не се емитува ништо, на телевизијата ќе ѝ биде одземена дозволата за работа.
Неформален сопственик на телевизијата беше Бојан Јовановски- Боки 13, кј е уапсен за случајот „Рекет“.

loading...