10 заблуди за сексот

Loading...

Вијаграта е решение
Иако многумина сметаат дека вијаграта и сличните препарати се најдобро решение за мажите со еректилна дисфункција, вистината е дека повеќето од тие таблети не се воопшто делотворни. Некои од нив можат привремено да го решат проблемот, кој е често одраз на лошото здравје. Така, оние кои имаат проблеми со срцето или се, на пример дијабетичари, споменатите препарати не треба да помислат да ги користат бидејќи можат да бидат фатални по нивниот живот.

Кога ќе дојдете на одредена возраст сексот веќе не е важен
Ова е само уште една заблуда која нема врска со реалноста. Губењето на сексуалната желба нема никаква врска со годините, туку може да биде поврзана со други работи, на пример, со хормонски промени, депресија, влијание на некои лекови, комуникациски бариери. Токму затоа во сексот уживаат и тие што се влезени во “златните години”.

Мажите имаат поголема потреба за секс од жените
Иако постои теорија дека мажите се 24 часа подготвени на секс, вистината е дека и тие како и жените имаат моменти кога не им е до секс. Исто како и кај жените, врз сексуалната желба на мажите делува заморот, стресот, самодовербата и односите во врската.

Одличниот секс доаѓа природно
Последна на листата топ 10 заблуди се наоѓа и теоријата за тоа дека до одличен секс се доаѓа природно, исто како во филмовите. Сепак, филмската хемија се случува многу ретко, за да се вжешти и да се случи секс од сонишатата – во вистинскиот живот во постела е потребно да се употребат многу познати трикови.

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...