10 работи кои морате да ги знаете за момците

Loading...

Сакате да го запознаете подобро од себе? Читајте подолу!
1. Колку се помлади, толку се поспонтани и поподготвени на ризик. Нивниот префронтален кортекс, кој ги контролира импулсите не е целосно развиен до 25 година.
2. Мажите повеќе сакаат жени кои нема да се согласат со се што велат тие. Кога жената се согласува со што ќе предложат, потсвесно стравуваат дека без проблем ќе ги напуштат за друг маж.
3. Ако мажот ја исправа својата вратоврска, ги повлекува чорапите или ја мести капата, тоа е форма на истакнување на неговата машкост пред тие да почнат со додворување.
4. Ако сакате да се чувствувате опуштено на состанок, зборувајте за факти (на пример, новата архитектура на зградата во која се селите), наместо за чувствата (дека сте под стрес поради селењето). Машкиот мозок не е толку добар во справување со емоции како женскиот.
5. Три четвртини од мажите велат дека повторно ќе ја поканат девојката на состанок ако е позитивна и радосна дека повторно ќе се видат.

6. Не мора да измислувате тешки теми : мажите повеќе од жените сакаат неврзан разговор.
7. Момците кои се сингл се повеќе склони да се бунтуваат против општествените норми (тетоважи, одење на работа по непроспиени ноќе) повеќе од момците кои се во врска затоа што се уште го немаат развиено чувството на идентитет потребен за врска.
8. Спортско кафуле е одлично место да се најде момче. Не само затоа што таму се повеќето, туку затоа што конкурентната средина го зголемува нивото на тестостерон.
9. Заборавете на момците од натпревари по готвење, или било која друга работилница. Момците што се сингл се држат настрана бидејќи веруваат дека присуството во било каква работилница го докажува нивниот недостаток од знаење.
10. Иако мажите се подиректни за важноста на изгледот од жените, тие исто така имаат и поширок поглед за она што го сметаат за привлечно.
Copyright 2013 Puls24 Сите права се задржани. Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Puls24.Сакате да го запознаете подобро од себе? Читајте подолу!
1. Колк

loading...