13 причини поради кои нема да го деактивирате својот Facebook профил

Loading...

Со секоја ново додадена функција воведена од страна на Facebook, на социјалната мрежа се јавува армија од незадоволни корисници, која најавува деактивирање на својот профил.
Иако со отварање на профил на фејсбук, се изложуваме на злоупотреба на личните податоци, од страна на администрацијата на социјалната мрежа, како и од нејзините деловни партнери. Како и да е неговата глобаност не принудува да превземеме ризик.
Но и покрај незадоволството кај некој од корисниците, деловните инсајдери наведуваат 13 причини, поради кои би останале засекогаш фејсбук корисник.
1.Како би ги запомниле родендените на вашите пријатели?
2.Сигурно не би сакале саат време да праќате маиллови, со десетина фотографии на исто толку адреси.
3.Како би го шпиунирале на друг начин бившиот/иден дечко?
4.Како би пронашле некоја особа која ви е потребна доколку немате нејзин број?
5.Твитер ви овозможува да користите 140 карактери. Што би направиле доколку сакате да напишете повеќе?
6.Колку од корисниците се зависни од игрите на Фејсбук?
7.Регистрација на нов Веб-Сајт преку Фејсбук трае две секунди.
8.Како ќе дознаете најлесно за сите настани и случувања? Како ќе се сетите каде и кога се одржуваат?
9.Вие не се грижите за некомплетните пораки и прошлоста на Фејсбук или Марк Цукерберг
10.Да, Фејсбук има проблеми околу приватноста, меѓутоа сетете се на времето кога несакавте да го користите вашето право име на интернет.     
11.Покрај сите направени промени досега, вие сепак не сте се откажале од користење на вашиот Фејс профил, нема да е откажете ни сега.
12.На кој друг начин би останале во контакт со пријателите кои сте ги стекнале за време на студиите?
13.Фејсбоок е една од најпопуларите апликации за IPhone.
Извор: blic.rs Со секоја ново додадена функција воведена од страна на Facebook, на социјалната мрежа се јавува армија од незадоволни

loading...