20 најпродавани мобилни телефони на сите времиња

Мобилниот телефон минатата недела го прослави 40-от роденден, а за многумина овој пронајдок е еден од најважните пронајдоци на последните 100 години. Погледнете кои дека мобилни телефони се најпродавани од 1973 година. до денес. Постојат неколку кои не ги произвела Nokia .

1. Nokia 1110
2. Nokia 3210
3. Nokia 1200
4. Nokia 5230
5. Nokia 3310
6. Nokia 2600
7. Motorola Razr V3
8. Nokia 1600
9. Nokia 1208
10. Nokia 6010
11. Nokia 5130
12. iPhone 4S
13. Motorola C200
14. Motorola StarTAC
15. Nokia 3100
16. Nokia 6230
17 & 18. Samsung Galaxy SII and SIII
19. iPhone 3GS
20. Nokia 2650Мобилниот телефон минатата недела го прослави 40-от роденден, а за многумина овој пронајдок е еден од најважните прона

Пронајдете не на следниве мрежи: