27 месеци во 3 минути: Еве како Русија го изгради најдолгиот мост во Европа (ВИДЕО)

Loading...

Изградбата на мостот кој ги поврзува Крим со руското копно траеше 27 месеци, а е долг 19 километри. Проектот го градеа неколку илјади работници и е најдолгиот мост во Европа.

Кримскиот мост беше отворен на почетокот од изминатата недела и веќе по него се движат автомобили.

Видеото во продолжение го прикажува во 3 минути целиот период на изградба…

loading...
Loading...