3 КЛУЧНИ ФЕНГ ШУИ СОВЕТИ ЗА ПРИВЛЕКУВАЊЕ ПАРИ

Loading...

Фенг Шуи се однесува не само на положбата на некои предмети во домот, туку и на нашиот став кон животот. Следниве неколку совети ќе помогнат, според експертите за фенг шуи, да се направи енергијата на парите да тече побрзо низ вашиот дом.
Користете живописни бои во деловите од станот каде ги правите најчестите работи што имаат врска со финансиите.
Господарите на Фенг Шуи секогаш ја истакнуваат „областа за пари“ со бои, зелена и виолетова. Зелената е боја на виталност и раст, а виолетовата претставува богатство. Во кујната, пронајдете места за чинија со грозје – идеално е да се мешаат бело (зелено) и црно (виолетово) грозје, а кога ќе заврши сезоната на ова овошје, заменете го природното со убава реплика во витраж или стакло .
Внимателно ракување со пари е главниот совет во филозофијата на фенг шуи.


Многумина од нас имаат навика да виткаат анкноти во џебовите или да ги оставаат на разни места низ куќата. Кога ќе почнете да ги запоставувате парите, тие ќе почнат да ве занемаруваат. Затоа треба да водите сметка банкнотите секогаш да се склопуваат убаво, да ги спакувате сметките во убави коверти или пластични кутии во живописни бои. Чувајте ги на левата страна од работната маса, каде што е местото на пари во работниот простор.
Парите се вид на енергија и важно е не само да ги имаме, туку и да течат низ нашите животи.
Ако немате доволно пари да дадете и потрошите, сигурно е дека на другите може да им дадете малку од вашето време или внимание. И океанот е составен од илјадници капки, запомнете.
Затоа, поминете неколку минути секоја вечер во благодарност за она што го имате и размислувате за тоа што би можеле да им дадете на другите. Богатството не е секогаш во тоа да се добие или да се има повеќе, туку да се најде позитивната страна во она што веќе го имаме. Бидејќи се чувствувате повеќе благодарни за она што го имате, повеќе пари ќе влезат во вашиот живот, но исто така ќе го зајакнат вашето чувство на задоволство. Многумина имаат пари, но постојано се несреќни затоа што не успеваат да уживаат во она што го имаат. И токму таму лежи вистинското богатство.

loading...