3 намирници од кои не треба да правите огромни залихи

Loading...

Сега, кога многумина од нас прават неделни залихи и планови за тоа што ќе се јаде, за да се избегне честото одење во маркет, не е ни чудо што во маркетите се чекаат долги редици.
Но, не дозволувајте било што да ви го замати умот, па да правите залихи од производи кои на другите може да им значат живот, а вам не ви се баш неопходни во големи количини.
Дури и во нормални услови, не претерувајте со непотребна залиха на:
Кокосово масло
Ова масло може да биде неопходно за лицата кои патат од болести на црниот дроб и песок во жолчката.


Поради недостатокот на залихи, но и поради доцнењето со испорака на добавувачите, корисниците на кои им е неопходно може да останат без него, ако другите го купуваат нерационално.
Смрзнато шумско овошје
Неопходно за лицата со хронични бубрежни болести, бидејќи за нив не е препорачливо да ги консумираат сите видови овошје.
Шумското овошје содржи минерали кои не ги оптоваруваат бубрезите, па не им го скратувајте ова задоволство, кога вие имате уште најмалку 10-тина други овошја кои можете без проблем да ги консумирате.
Производи без глутен
Освен ако докторот не ви препишал нивно користење, не ги купувајте непотребно и на другите не им ја земајте храната која им е неопходна за здравје.

loading...