30 нешта што можете да ги научите од 30 денови без социјални мрежи

Loading...

1. Животот е скапоцен. Кршлив е. Важно е да препознаете што е важно а што не.
2. Важно е да бидете благодарни за времето што го имате со луѓето.
3. Не е важно ако другите ве сакаат, важно е дали вие се сакате.
4. Луѓето кои не требало да бидат во вашиот живот обично самите се отстрануваат.
5. Знаете дека сте созреале и сте се посветиле на љубовта кон себе кога туѓиот успех и среќа ве прават среќни наместо љубоморни.
6. Ретко ќе промените нечие мислење на дебатите на социјалните мрежи. За важните нешта се разговара во живот.
7. Поставувајте прашања за сè што ве научиле, дури и вашите родители. Вашата вистина зависи од вас и ја бара вашата љубопитност.


8. Важно е да поминувате време со себе.
9. Важно е да се помирите со вас.
10. Најчистиот вид слобода е можноста да бидете вие.
11. За да имате толеранција, треба да ги цените разликите. Треба да разберете дека разновидноста не мора да значи неповрзување.
12. Должни сте кон себе да ја создадете вашата вистина.13. Кога сте присутни времето минува многу побавно.
14. Кажете им на луѓето што ги сакате дека ги сакате додека можете.
15. Нема ништо лошо да поставите граници со семејството, дури и ако тоа значи целосно да се отстраните од нив.
16. Само затоа што пријателите не ве бараат секој ден, не значи дека не ве сакаат.
17. Ако научите да ги регулирате вашите емоции ќе спречите многу непотребни конфликти во животот.


18. Дозволено е да се менувате, еволуирате и да станувате нови толку пати колку што ви е потребно.
19. Само затоа што другите мислат на одреден начин, не значи дека тоа е точно или дека вие треба да се менувате.
20. Внимавајте каде ја трошите вашата енергија.
21. Слушајте повеќе отколку што зборувате.
22. Грижете се за вашето тело. Здравјето никогаш не треба да го занемарувате.
23. Има мир кога нема да одговорите на одредени нешта.
24. Нема смисла да се обидувате да ги контролирате исходите или нештата што се надвор од вашата контрола.
25. Вашата најдобра верзија се менува од ден на ден.
26. Сакајте повеќе отколку што се жалите.
27. Најдете начин да ви биде удобно во сопствената кожа.
28. Правете нешта што ве плашат.
29. Формирајте подобро разбирање за светот и користете го за да се мотивирате, инспирирате и за да го најдете вашиот мир.
30. Молете се често, без разлика во што верувате. Наречете го ова момент на благодарност.

loading...