5-минутно истегнување кое треба да го повторувате секое утро

Loading...

Можеби зафатениот распоред секој ден ви отежнува да вметнете тренинг од еден час, но за 5-минутно истегнување навистина немате изговор.
По сонот, на вашето тело му е потребно активно будење, а совршениот начин за потполно расонување е токму ова кратко истегнување од само 5 минути кое можете да го направите во удобноста на вашиот кревет.
Имено, истегнувањето ќе ви помогне да се ослободите од напнатоста и наталожениот стрес пред да го започнете новиот ден. Освен тоа, ќе ја “раздвижите” циркулацијата од самото утро и ќе си дадете време длабоко да дишете пред да започнете со дневните обврски.
Инаку, како што открива експертката за јога, Клер Грив, за “Style Caster”, истегнувањето и длабокото дишење ќе ви даде вистински наплив на енергија и ќе ве разбуди подобро од кафето.
Иако вашето тело се буди, вие всушност ќе се чувствувате потполно опуштено и смирено.
Во видето во продолжение погледнете како треба да изгледа утринското истегнување кое е соодветно за сите, без разлика на годините и физичката спремност:

loading...
Loading...