5G мрежата ја освои Америка, Европа е следна

Loading...

Податоците во Далас, американска сојузна држава Тексас, се испраќаат во рамките на мрежата ОТА со брзина од 4,7Gbps, благодарение на најмодерната мрежа 5G, потврди компанијата Nokia.
Оваа најпозната финска компанија за производство на мобилни уреди и телекомуникациска опрема потврди дека најголема брзина на трансфер од 5G постигната на тестот достигна дури 4,7 Gbps, користејќи стандарден софтвер за трговска компанија.
Тестот покажа дека уредите можат да постигнат поголем проток на податоци отколку кога се поврзани индивидуално со 5G или LTE мрежи.


Брзините се постигнуваат заедно на 5G и класичните конфигурации со ниска фреквенција.
Тестовите беа спроведени на стандардна опрема инсталирана во базните станици на најголемите телекомуникациски оператори во САД.
– Ова е значаен камен-темелник во развојот на 5G мрежата и услугите во Соединетите држави, особено во ова време кога поврзаноста и нејзините капацитети се од витално значење. Ова ја покажува довербата на операторите, како и напредокот што го направивме за да обезбедиме најдобра услуга 5G на клиентите – рече претседателот на Нокиа.

loading...
Loading...