7 големи земји чиј пад на БДП е двоцифрен: Економиите во несогласување

Loading...

Најголемите економии бележат најголем пад, околу скоро 20 проценти!

Без разлика на тоа кога ќе започне економското закрепнување и колку долго ќе трае, факт е дека оваа година ќе биде исклучително тешка низ целиот свет, како што е наведено од предвидувањата на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) и Европската комисија (ЕК), но и најновите податоци за БДП, кои беа објавени од земјите на светот во претходните денови.

За жал, овие резултати го покажаа тоа од што се плашеа многумина, а тоа е дека големите економии бележат и голем пад на БДП.

Издвоивме седум држави кои имаат двоцифрен пад, односно повеќе од 10 проценти (некои поблиску до  20 проценти).

loading...