7 едноставни молитви за секој ден со кои ќе бидете посилни!

Loading...

Може некогш мислиме дека тешко е да се молиш. Дека треба само да клекнеш и да поминеш подолго време на колена. Но не е така. Молитвата е разговор со Бог. Со неа вие Му благодарите. Со неа вие барате простување и помош од Бог. Треба да се молиме за се. Кога се молите, вашето срце му зборува на Бог и Тој ве слуша. Еве седум молитви кои ќе ви помогнат да бидете силни секој ден.
1) Еве сум.. (Исаија 6:8) – Сите пророци во Библијата се молеле со оваа молитва за да се пријават кај Бог за служба и да го бараат Неговото присуство.
2) Ти си добар.. (Псалм 86:10) – За зајдисонцето. За насмевката на бебето. За сонцето и ѕвездите. Сите дека на Бог се прекрасни и тоа можеме слободно да го кажеме во молитва.
3) Ти благодарам. (Псалм 138:1) – Освен за храната добро е да Му благодариме за секој добар дар кој го добиваме преку денот. А добиваме многу.
4) Помогни ми. (Псалм 38:22) – Дали за малку или многу секој ден треба да побараме помош од Бог.
5) Благослови ги (Псалм 67:1) – Дали за оздравување, за помош на некој добро е да се молиме Бог да благослови некој друг и да му даде според неговата потреба.
6) Прости ми. (Псалм 38:18) – Оваа е најчеста молитва. Секој ден по нешто грешиме на другите или на Бог и секој ден треба да бараме прошка. Да се покаеме за нашите грешки или гревови и ќе имаме мирна совест и сила за нови победи.
7) Те сакам. (Јован 21:17) – Божјата љубов кон нас е многу гоелема и Тој секој ден ни го покажува тоа но добро е понекогаш и ние да Му покажеме дека Го сакаме. Љубовта треба да биде обострана.
Со овие 7 молитви секој ден ќе добиваме се повеќе сила за нови победи.

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...