Search Results for "лимон"

Здравје

Лимонада иста како од слаткарница? Рецептот кој со години се чувал како најстрога тајна

За време на летните горештини нема ништо поубаво од освежување со вкусна, разладена лимонада. Меѓутоа, таа што ја правиме дома никогаш нема ист вкус како купената во слаткарница. Се прашувате […]

Здравје

Состојка која треба да ја додадете во лимонадата и со која ќе го заштитите вашето срце во текот на жештините

Д-р Ивана Стефановиќ, специјалист по ургентна медицина од Србија, дала корисни совети во врска со здравствените проблеми кои се појавуваат во текот на високите температури. Таа особено нагласила дека постарите […]