Apple и Meta разговарале за партнерство?

Мета платформи разговараше за интегрирање на својот генеративен модел со вештачка интелигенција во неодамна објавениот систем за вештачка интелигенција на Apple за iPhone, објави во неделата Wall Street Journal.Овој потег доаѓа откако Apple планира да додаде технологија од други компании за вештачка интелигенција на своите уреди поради извештаите дека разговараат за можно поврзување со долгорочниот партнер за пребарување на Google, Alphabet.Производителот на iPhone, исто така, се очекува да разговара за партнерства со други компании за вештачка интелигенција во различни региони, како што е Кина.Дискусиите не се финализирани и може да пропаднат, објави Журнал, додавајќи дека договорите со Apple ќе им помогнат на компаниите со вештачка интелигенција да добијат поширока дистрибуција на нивните производи.Apple ја објави својата долгоочекувана стратегија за вештачка интелигенција овој месец, велејќи дека ќе ја интегрира новата Apple Intelligence технологија во својот пакет апликации, вклучувајќи го и Siri.

Пронајдете не на следниве мрежи: