BMW повлекува 750.000 возила

Германскиот производител на луксузни автомобили BMW (Bayerische Motoren Werk) повлекува околу 750 илјади возила ширум светот, поради можни проблеми со струјата.Повлекувањето се однесува на половина милион автомобили произведени во САД, односно на различни верзии на сериите 1 и 3, произведени меѓу март 2007 и јули 2011 година, како и на моделот Z4 произведен меѓу март 2009 и јуни 2011 годинаЌе се повлечат и дел од автомобилите продадени во канада, Јапонија и Јужноафриканската Република.BMW ги повлекува возилата поради проблеми со конекторот со акумулаторот, кој може да се прекине и да доведе до губиток на електрична енергија во возилото, што доведува до тоа автомобилот непланирано да се запре и евентуално да предизвика судар.
МакфаксГерманскиот производител на луксузни автомобили BMW (Bayerische Motoren Werk) повлекува околу 750 илјади возила ширум

Пронајдете не на следниве мрежи: