Carrefour најави повеќе инвестиции во рамки на планот на закрепнување

Loading...

Најголемиот европски синџир на малопродажба Carrefour најави во четвртокот капитални инвестиции годинава, во рамки на настојувањето на новото раководство да создаде услови за закрепнување по опсежната програма на продажба на имотот заради намалување на долгот.

Темелната добивка на Carrefour во 2012 година забележа поблаг пад од тоа што се стравуваше, намалувајќи се на 2,14 милијарди евра, со оглед на силните резултати во Латинска Америка и го амортизираше падот на побарувачката во Шпанија и Италија, кои се погодени со мерките за штедење.Аналитичарите кои ги анкетираше Thomson Reuters очекуваа оперативна добивка во висина од 2,061 милијарди евра. Француската компанија соопшти дека се подготвува за тешка економска клима во 2013, но не објави конкретни прогнози.Carrefour  за оваа година најави инвестиции во износ од 2,2 до 2,3 милијарди евра, во однос на 1,547 милијарди евра вложени во 2012 година.
Најголемиот европски синџир на малопродажба Carrefour најави во четвртокот капитални инвестиции годинава, во рамки на настојувањето на новото раководство да создаде услови за закрепнување по опсежната програма на продажба на имотот заради намалување на долгот.

Темелната добивка на Carrefour во 2012 година забележа поблаг пад од тоа што се стравуваше, намалувајќи се на 2,14 милијарди евра, со оглед на силните резултати во Латинска Америка и го амортизираше падот на побарувачката во Шпанија и Италија, кои се погодени со мерките за штедење.Аналитичарите кои ги анкетираше Thomson Reuters очекуваа оперативна добивка во висина од 2,061 милијарди евра. Француската компанија соопшти дека се подготвува за тешка економска клима во 2013, но не објави конкретни прогнози.Carrefour  за оваа година најави инвестиции во износ од 2,2 до 2,3 милијарди евра, во однос на 1,547 милијарди евра вложени во 2012 година.
Макфакс

Најголемиот европски синџир на малопродажба Carrefour најави во четвртокот капитални инвестици

loading...