Facebook Messenger има нова опција што може да ја користат до 50 луѓе одеднаш

Loading...

Facebook Messenger лансираше опција за синхронизирано гледање видео, наречена Гледајте заедно, што ви овозможува да гледате видеа на Фејсбук :Гледајте во рамките на апликацијата додека пренесувате видео повик. 

За да можете да користите Watch Together, прво треба да поминете нагоре во видео повик или во просторијата за Messenger и да притиснете Watch Together. 

Фејсбук ќе предложи видеа што може да ве интересираат, но исто така ви дава можност да изберете категории или да пребарувате за одредено видео. Можете да го гледате видеото со најмногу осум лица во рамките на видеото на Messenger или со дури 50 лица во просторијата за Messenger.,

 Фејсбук наведува дека во моментов пренесува 150 милиони видео повици на ден на Messenger. Гледањето видеа во општеството стана една од најпопуларните опции за апликации во 2020 година, пишува The Verge.

Дистрибуцијата на опцијата Watch Together за уредите со Android и iOS започна во вторникот и постепено ќе стане достапна низ целиот свет.

loading...