Galaxy S5 ќе го добие најквалитетниот екран на светот!

Loading...

Мислевте дека густината на пиксели од 441 ppi (pixels per inch) на Galaxy S4 е некој максимум што може да го достигне технологијата во овие години? Samsung мисли поинаку…Корејскиот гигант планира да ги воодушени (и најверојатно збуни) вашите очи со WQHD панели со неверојатни 560 ppi!
Резолуцијата од 2560 x 1440 пиксели ќе има вкупно 3,6 милиони пиксели на (најверојатно) 5 инчен екран), додека пак Apple вградува 4 милиони пиксели на MacBook Pro лаптопите од 13 или 15 инчи. Очигледно, ефектот е различен кога ќе ставиме толку многу пиксели на толку мал простор.
Повеќе на: GSM.mkКорејскиот гигант планира да ги воодушени (и најверојатно збуни) вашите очи со WQHD панели со неверојатни 560 ppi!
Резолуцијата од 2560 x 1

loading...
Loading...