“Google“ планира да продолжи со соработката со “Huawei “

Loading...

Како што пренесува “CNBC“ Министерството за трговија на Соединетите држави соопшти дека издале 90-дневни лиценци за мобилни телефонски компании и даватели на Интернет услуги за работа со “Huawei “. Целта е да ги задржат постоечките онлајн мрежи и да ги заштитат корисниците од ризик.
“Google“ планира да продолжи со соработката со кинеската компанија во следните 90 дена, бидејќи САД ги ублажија своите ограничувања за компанијата, која е втора на листата на производители на паметни телефони во светот.

loading...