Книготека

Книготека

Кога месечината е ниско – Надија Хашими

Воодушевувачки, застрашувачки и триумфално, „Кога месечината е ниско“ ја следи одисејата на една храбра Авганистанка во спасувањето на нејзиното семејство. Во Кабул се сретнуваме со Фереиба, учителка која зад себе […]

Книготека

Полскиот боксер – Адуардо Халфон

Едуардо Халфон е професор по литература кој пронаоѓа талентиран студент растргнат меѓу студиите и семејните обврски, истовремено внук кој се осмелува да го праша својот дедо за броевите тетовирани на […]

Книготека

Бинг Син – ЗА ЖЕНИТЕ

Најново од МАКЕДОНИКА ЛИТЕРА: Бинг Син – ЗА ЖЕНИТЕ Бинг Син, најпознатата писателка на ’женското писмо‘ во кинеската литература на 20 век, во оваа книга ја раскажува сопствената верзија на […]

Книготека

МУДРОСТА НА КОНФУЧИЈ

НОВО ОД „МАКЕДОНИКА ЛИТЕРА“: „МУДРОСТА НА КОНФУЧИЈ Научете да бидете врвен лидер“ од Каспер Ших Врвна книга за врвно лидерство, заснована на доблестите на конфучијанската мудра мисла. Оваа поучна книга […]

Книготека

„СО ЉУБОВ ОД ПАРИЗ“ – МАГИЧЕН РОМАН ЗА СЕКОЈА ДЕВОЈКА КОЈА НЕКОГАШ ЈА СОНУВАЛА БЛЕСКАВАТА СВЕТЛИНА НА ПАРИЗ

Александра Потер е авторката која стои зад 11 книги кои котираа високо на листата на најпродавани книги во светот, а исто толку е омилена и кај македонската читателска публика. Родена […]

Книготека

Како настанаа расказите за Зоки Поки?

Задолжителната лектира во основните училишта потпишана од македонската писателка Оливера Николова годинава повторно се најде во фокусот откако Агенцијата за филм одобри над 300.000 евра за снимање на истоимена ТВ-серија […]