Книготека

Книготека

„Затоа што те љубам“ – Гијом Мисо

Примеси на мистерија, моменти на љубопитна еуфорија и епитети на интригантност. „Затоа што те љубам“ од Гијом Мисо е задолжителен трилер во вашата домашна библиотека.Трогателна човечка приказна во која се […]

Книготека

Најубавите цитати од романот „Јади, моли се, уживај“ на Елизабет Гилберт

„Јади, Моли се, Уживај“ е роман кој изобилува со фантастична интелигенција, духовитост и речитост. Книга која плени и воодушевува.  Приказна за една Њујорчанка која уморна од модерниот живот одлучува да […]

Книготека

Седумдесет и пет книги кои морате да ги прочитате!

Креативноста е комбинаторна сила – таа се потпира на нашата сигурност, на постојаните концепти, спомени, битови на информации, парчиња на знаење и фрагментирани впечатоци за нови идеи.Нашиот ум всушност претставува […]

Книготека

Книги кои ја зајакнуваат интелегенцијата!

Читањето книги ја зајакнува интелигенцијата и мудроста, а со себе носи и животни придобивки.Поезија – Уживање за човечкиот ум. Во себе содржи мистериозна моќ на зборовите. Читањето поезија буди чувства […]

Книготека

„Ракописот од Акра“ – Пауло Коелјо

Историја, вистина и мудрост! Теми интересни за секој љубител на пишаниот збор, совршено избалансирани и длабоко опфатени во романот на Коелјо. За денес, издвојуваме цитат од неговиот роман „Ракописот од […]

Книготека

„Тајна“ – Ронда Бирн

“Тајна” е фасцинантна книга која јас ја нарекувам наука, наука за привлекување на работи во животот што ги посакуваш и имаш потреба од нив, наспроти работите кои  не ги сакаш […]

Книготека

П.С. Те сакам

На секој му треба ангел-чувар. Чувар на срцето, на душата, на спокојот. Токму таков ангел Холи имаше при себе. Ангел подарен од Бога, сродна душа, втора половина…Некои луѓе целиот свој […]

Книготека

Париска одмазда

„Париска одмазда“ е уште една книга на Стив Бери која е одбележана со специфичниот лик- Котон Малоун, чиј карактер се проткајува во целиот серијал на „Котон Малоун колекцијата“.  Лесно е Малоун […]

Книготека

Тајните писма на калуѓерот што го продаде своето ферари

Оваа книга „Тајните писма на калуѓерот што го продаде своето ферари“ е бестселер од инспиративниот автор Робин Шарма која го опишува патувањето на човек кој речиси се изгубил во потрагата […]

Книготека

Калуѓерот што го продаде своето ферари

„Калуѓерот кој го продаде своето ферари“ е приказна која објаснува еден пристап на практикување едноставен живот исполнет со баланс, храброст и изобилство на задоволство и уживање. Содржината на оваа приказна е […]