Здравје

Здравје

Лошата страна на добриот холестерол

Таканаречениот добар холестерол (HDL) може во одредени околности да го покачи ризикот за срцев удар, тврдат американските научници. HDL во нормални услови ја одржува проодноста на крвните садови и така […]

Здравје

Жените полесно се здебелуваат од мажите, ова е причината

Во некои делови на светот, екстремната дебелина е почеста кај жените отколку кај мажите, покажуваат податоците од Светската здравствена организација. Во новото истражување е утврдено дека клучот лежи во хормоните […]

Здравје

Со пешачење до слабеење

Пешачењето е секојдневна активност чие благотворно дејство повеќе од нас не го користат максимално. Имено, пешачењето може да биде единствена физичка активност неопходна за слабеење, со контролиран внес на калории […]

Здравје

Дали коронавирусот се пренсува преку храна?

Ова е прашање чиј одговор нè интересира сите нас. Засега, според Европската агенција за безбедност на храна, нема докази дека коронавирусот се пренесува преку храната. Беше истакнато дека во моментов […]