Живот

Живот

Јога за совршено тело

Практикувањето на јога е се попрефериран начин за справување со секојдневниот стрес и вишокот килограми. Ако и вие сте меѓу приврзаниците на јогата, тогаш сте на вистинското место. Ви претставуваме […]

Живот

Како вежба Супермен?

Нема да не изненади дека најновиот филм од серијалот за Супермен успеа да  ги  наполни благајните во САД и Канада, добивајќи над 128 милиони долари за премиерата. Челичниот  човек и […]

Живот

Вежбајте со очите за да имате подобра меморија

Едноставна вежба за очите има неочекувано добар ефект во подобрување на меморијата, тврдат британски научници од Универзитетот во Манчестер. Во експериментот научниците предложиле испитаниците да извршуваат едноставни вежби, поточно во […]

Живот

Шокантно откритие: Докажано е дека Пепси предизвикува рак

Веројатно сте и вие од тие кои се согласуваат дека овој пијалок е ненормално благ и поради тоа понепријатен од другите слични пијалоци со потемна боја. Најверојатно, тоа се должи на […]