Живот

Живот

Победете го целулитот со овој чај

Целулитот е проблем речиси на сите жени. Неговата појава е последица од неквалитетен животен стил, лоша исхрана, алкохол, шеќери, цигари, заседнат начин на живот, бременост и менопауза, хормонални проблеми и […]

Живот

Јадете компири за да го намалите високиот крвен притисок

Редовно јадење компири помага за намалување на високиот крвен притисок. Спротивно на популарното верување дека компирите се богати со јаглехидрати и штетни за здравјето, научниците докажаа дека тоа не е така. […]

Живот

Помалку калории- подолг живот

Помеѓу калориската вредност на храната и должината на животот кај луѓето, а и кај другите цицачи постои директна врска, сметаат американските истражувачи.На науката одамна и е познато дека ограничувањето на […]

Живот

Колку се дебелееме на одмор?

Се разбира дека годишниот одмор е релаксирачки и закрепнувачки, но во исто време може да биде и опасен, бидејќи повеќето луѓе посегнуваат по секакви деликатеси и искушенија. Резултатите од едно […]

Живот

Како правилно да го измиете овошјето и зеленчукот од хемикалии?

Годишно околу 48 милиони страдат од здравствени проблеми предизвикани од храната поради нечистотиите и хемикалиите кои се составен дел од неа, особено овошјето и зеленчукот. За да избегнете секакво непријатно […]

Живот

Знаци кои укажуваат дека партнерот ве изневерува

Кога ќе се потврдат сомнежите за неверство, тоа вообичано ја уништва довербата која ги држела партнерите заедно. Но самиот сомнеж дека партнерот има љубовница не е доволен. Пред да разговорате […]

Живот

Како апостолките ги уништуваат вашите стапала

Апостолките се на многумина најдрага летна обувка, меѓутоа, ако претерате со носење можете да си предизвикате неколку здравствени проблеми. Освен очигледниот недостаток на заштита, заради изложеност на стопалата, вашата најдрага […]