Живот

Живот

Сперматозоидите се најактивни во зима и на почетокот од пролетта

Есента е периодот од годината кога на свет доаѓаат најмногу бебиња, а според истражувањата на израелските научници за тоа постои и добра причина, имено сперматозоидите се најквалитетни во зимата и […]

Живот

Животна приказна која ќе ви даде мотив да се борите

Амбициозниот менаџер Александар е роден во сиромашно предградие како деветто дете, од татко рудар и болежлива неука мајка, која во финансиска смисла не мжела да му помгне на семејството.  Тоа […]

Живот

Најчестите грешки кои ги прават свекрвите

Кога синовите се одлучуваат за принова во својата фамилија, многу од мајките тешко се прилагодуваат на новонастанатата ситуација и улогата на свекрва. Еве некои од најчестите грешки кои ги прават… […]

Живот

Донесување одлука

Луѓето во животот често се наоѓаат во ситуации каде што треба да донесат важни одлуки, за себе и својата иднина, како и за луѓето кои ги сакаат и се грижат […]

Живот

Осум луѓе починале од нов вирус што се пренесува од човек на човек

Американскиот центар за контрола и превенција на болести ги предупреди сојузните и локалните здравствени работници на можноста од инфекција со смртоносен вирус од кој досега се разболеле 14 лица, а […]