Живот

Живот

3 знаци што укажуваат дека ќе станете милионер: Проверете дали ве очекува богатство во иднина

Постои некој што не сака да биде милионер? Можеби парите не се најважната работа во нашите животи, но тие се неопходност без која не би можеле да живееме. Додека сите […]

Живот

Дерматолог открива дали на децата и бебињата им е потребна посебна крема за сончање

Децата, а особено бебињата, за разлика од возрасните бараат посебна заштита на кожата од сонце. Нивната кожа е многу почувствителна од кожата на родителите и ако незаштитена е изложена на […]

Живот

Рецепт за зајакнување на имунитетот за 15 секунди

Професор д-р Сергеј Бубновски, познат специјалист за кинезитерапија , препорачува едноставен метод за зајакнување на имунитетот. Секоја вечер, кога се враќате дома после напорниот работен ден, ставете во када или […]

Живот

Постојат знаци кои покажуваат дека некој мисли на вас, а на овој начин ќе дознаете и кој!

Некои луѓе можат да почувствуваат други луѓе дека им се блиску, иако моментално не се покрај нив. Ова верување во кое многумина не веруваат, сепак постои и не е на […]

Живот

Колку ви е полош шефот толку е поголем ризикот да добиете срцев удар

Околу 400.000 американски работници од сите профили биле опфатени во истражувањето со наслов „Довербата на работното место и ризикот од кардиоваскуларни заболувања”. Резултатите потврдуваат „ако имате неподнослив шеф, имате и […]

Живот

Нејзиното дете е со оштетен слух, но не го сакало апаратчето: Тогаш мајката смисли нешто прекрасно

Во 2011-та година, бебето Фреди беше родено предвреме. Поради вирус, веќе на 2-годишна возраст тој имал сериозни оштетувања на слухот поради кои морал да носи апаратче за слушање. Три години […]