Живот

Живот

Ова место е благословено од Бога: Убавината на манастирот Св.Богородица – Балаклија во Делчево е надалеку позната

Св. Богородица Балаклија е манастир во близина на Делчево на оддалеченост од 1.5 км од градот, и е еден од најрепрезентативните верски и културни објекти во општина Делчево. Сместен е […]

Живот

Новороденчето може да ги промени мозокот и телото на таткото

Кога се чека принова во семејството, од жените се очекува да минуваат низ психички и физички промени, но не и од мажите. Меѓутоа, повеќе нови истражувања покажуваат дека мажите, исто […]

Живот

Важна причина зошто е подобро да јадете храна зготвена дома

Порачувањето готова храна секогаш звучи како полесно решение отколку готвењето. Но, подготвувањето на храната дома има повеќе придобивки отколку „изгубеното“ време и финансиите. Храната која ќе ја подготвите дома содржи […]

Живот

Листа од 18 правила за здрав живот на Дејвид Агус, најпознатиот холивудски доктор кој го лекуваше Стив Џобс

И покрај фактот што неговиот број 1 клиент почина на 56 години, Агус не е виновен за тоа: дури ни тој не успеал да го убеди каприциозниот и бескомпромисен Стив […]

Живот

Оваа жена за малку ќе завршела фатално: „Да задоцнев еден ден сега немаше да бидам жива“

Мајка на пет деца го инфицирала крвотокот по пат на тампон поради што животот ѝ бил загрозен. Грета Зарете од Северна Каролина на почетокот на годината лежела четири дена на […]

Живот

Пет работи кои ќе ве расонат побрзо и подобро и од кафето

Заморот е честопати предизвикан од стрес, недостаток на вежбање, но исто така и од лоша исхрана или работна околина па може да се појави во најнезгодните моменти. За среќа, постојат […]