Живот

Живот

За само 20 секунди исчистете ги затнатите синуси со овој метод

Проблемите со синусите можат да бидат многу непријатни. За жал, оваа инфекција е вообичаена; околу 37 милиони Американци патат од воспаление на синусите секоја година. Инфекцијата на синуси е всушност воспаление кое […]

Живот

Јо-јо ефектот на диетите

Многупати сме биле сведоци на екстремно брзото слабеење на холивудските ѕвезди и токму тоа е една од најголемите причини кои придонесуваат луѓето постојано да се преокупирани со пронаоѓање на брз […]

Живот

Ако вашиот партнер ве критикува за некоја од овие 4 работи, тоа е аларм

Ако вашиот партнер ве критикува врз основа на вашиот изглед, семејството, вашите квалитети и вашата кариера – тоа е аларм. Врските, дури и најдобрите, не се секогаш совршени. Честопати, врските […]

Живот

Армани ги преместува работните простории од Париз во Милано

Светски познатиот моден креатор Џорџо Армани одлучи работните простории на својата куќа на високата мода во Париз да ги премести во Милано, Италија. Седиштето на модната куќа е во француската […]

Живот

Како отчукува биолошкиот часовник кај жената?

Квалитетот на јајце-клетките со годините се намалува, па така и веројатноста за природно оплодување е помала, додека се зголемува ризикот од губење на детето. Но, покрај возраста на мајката, битни […]

Живот

Древен селски напиток – заборавен, а лекува сè!

Низ историјата нашите баби ја користеле сурутката како лек и дефинитивно не грешеле. Сурутката е нус-производ кој се добива при производство на сирење. Индустриското производство на сурутка е започнато дури […]

Живот

Како да ги избегнете црвенилата и лузните на лицето кога носите заштитна маска

Експертите дадоа упатства како да се спречат оштетувањата на кожата што може на сите да ни користат. Освен социјалната дистанца, заштитните маски, заедно со ракавиците, се нашиот најсилен штит во […]