McAfee ја загрозува американската влада: Ако сум уапсен, ќе се објават инкриминирачки податоци до печатот

Loading...

Прв дел:

Без разлика дали го сакаш или го мразиш, Џон МекАфи е едно од најголемите имиња во крипто. Битковин милионер сега е во бегство од американскиот закон за даночно затајување и со тоа, тој постојано се прелажува на владата и тој дури ги предупредил да го остават на мира или ќе ги “закопа”.
Во текот на викендот, McAfee отиде на трпеза Твитер и тврдеше дека Министерството за правда составува незаконско обвинение против него за перење пари, изнудување / принуда, па дури и убиство.
McAfee предупреди дека ако властите не го остават на мира, тој ќе открие информации кои покажуваат масовна корупција низ целата влада.
“Од пријатели во Стејт департментот: ДПЈ ме обвини против мене за убиство, перење пари и рекетирање … Заговор се одвива. Докази доаѓаат. ”

“Сум собирал датотеки за корупција во владите. За прв пат, јас именувам имиња и специфики. Ќе започне со корумпиран агент на ЦИА и двајца претставници на Бахами … Ако бидат уапсени или исчезнат, 31 + терабајти инкриминирачки податоци ќе бидат објавени на печатот “.
МекАфи им кажал на властите дека сака да го остават на мира. McAfee ги објави твитите додека се наоѓа во неговата јахта во Куба.
“Остави ме … сам, или слезе со корупцијата што ја прифативте, бидејќи јас … ќе ве закопам ако продолжите. Сомневај се на свој … ризик. ”

Вториот дел ќе следи во текот на утрешниот ден.

loading...