Microsoft произведе безжичен глушец од рециклирана пластика од океанот

Loading...

Microsoft произведе компјутерски глушец наречен Ocean Plastic Mouse, кој, како што сугерира неговото име, е направен од пластика од океанот.
Куќиштето, или школката на глушецот, всушност е делумно (20 проценти) направено од рециклиран пластичен отпад собран од океанот и другите води. Преку процесот на обработка се создава пластична смола, која се меша со други материјали, и од оваа мешавина на крајот се формира глушецот. Во производството на хардверот, 20 проценти од материјалот е рециклирана пластика.


Покрај тоа, пакувањето во кое доаѓа глувчето е направено од дрво и шеќерна трска, а исто така може целосно да се рециклира и не содржи пластика. Исто така, има опција бесплатно да им испратите стар компјутерски глушец на Microsoft за рециклирање.

loading...
Loading...