Издвојуваме

Издвојуваме

Се формираше ТРОЕН БРАТСКИ РОДОЉУБЕН СОЈУЗ! Зајакнува отпорот против промена на името

ТРОЕН БРАТСКИ РОДОЉУБЕН СОЈУЗ ЈА ИЗВЕСТУВАМЕ МАКЕДОНСКАТА ЈАВНОСТ ДЕКА ТРИТЕ ВОДЕЧКИ МАКЕДОНСКИ РОДОЉУБНИ ОРГАНИЗАЦИИ ОД САМОБЕЗБЕДНОСЕН КАРАКТЕР: – ХРИСТИЈАНСКО БРАТСТВО, – МОС МАКЕДОНСКИ ОБЕДИНЕТИ СИЛИ И -ТВРДОКОРНИ. ГИ ЗДРУЖУВАМЕ СВОИТЕ […]

Издвојуваме

СТУДЕНТИ МУ „УПАДНАА“ НА ПРЕДАВАЊЕТО НА БУЈАР ОСМАНИ: „О Бујар, дали си ти Албанец?“ го прашаа студентите, разочарани поради најавениот попис без графа за етникум!

„О Бујар, дали си Албанец?“ – со вакви прашања младите од БЕСА и студентите денес се појавија на дебатата со Бујар Османи на која се дискутираше за промена на името […]

Издвојуваме

Секој има право на слобода на мислење и изразување!!! Ова не го заборавајте

Универзална декларација за човекови права: Член 19: “Секој има право на слобода на мислење и изразување, кој го вклучува правото да не биде вознемируван поради неговото мислење, како и правото […]

Издвојуваме Коментари

Кога Наталија Ивчева плука по сите да ни биде јасно зошто е така. Сега има нов газда (фото)

Порталот на Ивчева е целосно пропагандно поставен да ги плука со невистини, лаги и клевети сите што не мислат како нејзиниот газда. Тоа кога ќе ја погледнете сликата ќе ви […]

Издвојуваме

Хомер зборувал јазик сличен на денешниот Македонски?

Пребарувајќи по интернет наидовме на една многу интересна табела која навистина отвора многу сомнежи дали антиочкиот Грчи поет Хомер зборувал на јазик сличен на денешниот Македонски. Оваа табела открива многу […]

Издвојуваме

Ангелов до Ванковска: Ме фаќа страв што ли ќе бидe ако налетам на вас?!

ПРОФЕСОРКЕ ВАНКОВСКА! Обично ги игнорирам вашите ФБ напади врз мене но денес некако добив инспирација да ви напишам 2-3 реда. Професорке, Во наводници или без нив, јас сум сепак генерал. Можеби […]

Издвојуваме

Пред да влезам кај  извршителот го ставив телефонот на снимање! Прочитајте !

Кај извршител на 31.01.2018 години Огромен стрес за “неплатена” сметка во износ од 3.900 денари, и по истата сметка извршно решение во износ од 12.900 денари, и се тоа “најнормално” […]

Издвојуваме Мислења

Ако не апсиш, ќе те апсат!

Твитер заедницата како најслободен медиум во Македонија има стално најпрецизен статус за случувањата во Македонија. Погледнете како прецизно е објаснето. Целиот круг од македонското осамостојување во независна држава до денес. […]