Издвојуваме

Издвојуваме

Фото-Анкета: Скопје 2014 со голема поддршка кај граѓаните

Најновата анкета на институтот „Димитрија Чуповски“  го испитуваше мислењето на граѓаните за проектот Скопје 2014. Имено, според обработените одговори на анкетираните 45 проценти го поддржуваат проектот. Анкетирани се Македонци и […]

Издвојуваме

Медведев јавно потврди дека на планетата има ВОНЗЕМЈАНИ

Пред само неколку месеци рускиот премиер и некогашен претседател потврди јавно дека помеѓу нас има вонземјани. Ова е шокантно откритие и веруваме дека не е дадено случајно, бидејки доаѓа од […]

Издвојуваме

Македонскиот јазик се зборува на пет континенти

Македонскиот јазик е признаен на сите континенти, но и се учи повеќе стихијно отколку организирано- анализира Нова Македонија. -Децата на иселениците во земјите каде што имаме посилна дијаспора почнуваат полека […]

Издвојуваме

Државната каса во април со суфицит од 172 милиони денари

Во месец април, Буџетот на Република Македонија, остварил суфицит од 172 милиони денари. Вкупните приходи, според денеска објавената табела на Министерството за финансии, изнесуваат 16.657 милиони денари, а расходите 14.485 […]

Издвојуваме

Фрчковски директно помогнал да се оствари посетата на Хунзите

Универзитетскиот професор Љубомир Фрчковски, кој е и поранешен министер за внатрешни работи и кандидат за претседател од СДСМ, во минатото ја дал идејата и бил еден од луѓето кои директно помогнале […]

Издвојуваме

Државната каса во април со суфицит

Буџетот на Република Македонија во април оствари суфицит од 172 милиони денари. Вкупните приходи, според денеска објавената табела на Министерството за финансии, изнесуваат 16.657 милиони денари, а расходите 14.485 милини […]

Издвојуваме

Екстерното тестирање поддржано, протестите неуспешни и погрешни

Екстерното тестирање кое почнува во понеделник треба да донесе придобивки за учениците, наставниот кадар, училиштето и целиот образовен систем. Концептот, како што сметаат од Владата е докажан, но сосема нов […]

Издвојуваме

Огромен број на доброволци за иселување на Марс

Над 78 000 лица изразија желба да ја напуштат земјата засекогаш и да заживеат на Марс во рамките на амбициозниот телевизиски реалити проект, пренесе БГНЕС. Организаторите планираат да создадат човечка […]

Издвојуваме

Во вселената ни опаѓа имунитетот

Нови истражувања покажуваат дека во вселената имунолошкиот систем на астронаутите слабее, пренесе “Гласот на Америка”. За време на последниот лет на американскиот вселенски шатл “Атлантис” во текот на летото на […]