Издвојуваме

Издвојуваме

Стари македонски реклами од 1991-ва година

Да се потсетиме на првиот блок македонски реклами од 1991-ва година, кои се емитуваа на Македонската телевизија.  Од реклами за брза храна, до рекламирање на Економско правно биро, овие реклами […]

Издвојуваме

HARLEM SHAKE PULS24

Ви ја претставуваме апсолутно неверојатната, нова алатка наречена HARLEM SHAKE. Овој вирален тренд го зафати цепиот свет, а со клик на следниов линк видете и слушнете како оваа апиликација го […]

Издвојуваме

Мистериозен смртен случај во Македонија

Сведоци сме на најразлични смртни случаеви низ светот, кои до денес останале вистинска мистерија за пошироката јавност. Покрај светот и во Македонија постојат смртни мистерии на познати личности за кои […]

Издвојуваме

За колку години македонец би заработил милион?

Лондонски Економист деновиве направил едно истражување чиј предмет се и балканските држави. Истражувањето е всушност прашање. Колку години му се потребни на просечно семејство да созаде милион евра со својата […]

Издвојуваме

Како изгледаше Широк сокак во минатото?

Сите го знаеме популарниот Широк сокак или „битолското корзо“ во убавиот македонски град Битола. Но, малкумина се оние кои се сеќаваат на стариот изглед на широк сокак.  Официјалното име на […]

Издвојуваме

МАКЕДОНИЈА ОДБРОЈУВА…

Македонија одбројува до дуелот со Белгија, историски дуел, епска можност за епски триумф, момент кога илјадници грла ќе запејат во еден глас… МАКЕДОНИЈА!!! 22. март, на речиси еден месец пред […]

Издвојуваме

„Кермес“ – место кое буди прекрасни спомени на старите Скопјани

„Кермес“ – местото во Градскиот парк кое на старите Скопјани им буди убави и среќни спомени. „Кермес“ беше кафеана изградена во втората половина на 19 век, а урната во 70-тите […]

Издвојуваме

Се сеќавате ли на Градска болница пред 40 години?

Потсетете се како изгледаше Градска болница пред повеќе од 40 години. И во тој период таа била една од важните установи во главниот град. Катастрофалниот земјотрес во 1963-тата година, не […]