Издвојуваме

Издвојуваме

БГНЕС: Мицковски е оженет за Бугарка

Најголемиот противник на сè што е бугарско во Република Северна Македонија, Христијан Мицковски, е оженет со Бугарка, пишува бугарската новинска агенција БГНЕС (линк до изворот). Стевица Јанева, која е сестра на сопругата […]

Избор на уредникот Издвојуваме

Доколку делегатите се невалидни и Конгресот е со истечен мандат, тогаш и Мицкоски е нелегитимен претседател

Христијан Мицкоски не гледа дека партијата губи на пет изборни циклуци по ред и постојано тоне со рејтингот откако тој е на челната позиција. Само за четири години, ВМРО-ДПМНЕ со […]

Издвојуваме

„Алкалоид“ со 210 нови вработувања, со инвестиции во износ од над 1,5 милијарди денари и со раст на консолидираните продажби од 9% во периодот јануари-декември 2020 г.

„Алкалоид“ со 210 нови вработувања, со инвестиции во износ од над 1,5 милијарди денари и со раст на консолидираните продажби од 9% во периодот јануари-декември 2020 г. Приходи од продажби […]

Издвојуваме

Градот Скопје најавува нови имиња за градските улици

Градот Скопје најави нови имиња за градските улици. Познатата улица во скопско Дебар Маало се предлага повторно да се вика „Ленинова“ наместо „Аминта трети“. Улицата во центарот на градот што […]

Издвојуваме

АЛКАЛОИД АД Скопје регистрираше ново друштво во Велика Британија

АЛКАЛОИД АД Скопје регистрираше ново друштво во Велика Британија, со назив ALKALOID UK LIMITED. Друштвото е во 100% сопственост на АЛКАЛОИД АД Скопје. Земајќи го предвид излезот на Велика Британија […]

Издвојуваме

Битола лидер на мапата за старт-ап центри: Ниту една идеја не е лоша идеја, обуките почнуваат од 1 март

Ако имаш храброст и знаење за развој на иновативна идеја Битола старт-ап е твоето место e пораката која поттикнува млади луѓе да се охрабрат своите идеи да ги претворат во […]

Издвојуваме

Еко-Свест: За педесет години во земјава ќе настане суша потребно е итно делување за влијанието од климатските промени

Поради климатските промени, сите земји што и се потписнички на Парискиот договор, се обврзани да работат кон тоа да глобалната температура да не порасне повеќе од 2 степени Целзиусови. Тоа […]