Колумни

Избор на уредникот Колумни

Развој на финансиските пазари во функција на развојот на економијата и нови вработувања

Финансиите се крвотокот на економијата – често знаат да кажат економистите објаснувајќи го значењето на финансискиот сектор за економскиот раст. Како што крвта ги храни органите за да можат да […]

Издвојуваме Колумни

Мицковистичкото ДПМНЕ како спротивност на ВМРО

Веќе долги, агонични 4 години е јасно дека т.н. мицковистичко дпмне е пречка за понатамошниот историски развој на Македонскиот народ и држава. Денес, тој безброј пати емпириски верификуван факт мора […]

Колумни

Оливер Андонов: Мицковски е Главен Опозициски ВОАЈЕР и МАСТУРБАТОР

Нашиот Прв Опозиционер, согласно општествениот ред, во суштина Главен Опозициски ВОАЈЕР кон Власта, Главен политички МАСТУРБАТОР кон опозициониот електорат и Главен политички ОКСИМОРОН за меѓународната политичка сцена, потврдувајќи ги секојдневно, […]

Издвојуваме Колумни

Тодоров за ДојчеВеле: Да му дадеме уште една шанса на Мицкоски

Две илјади триесет и второ лето господово. Само што завршија парламентарните избори. СДСМ повторно тесно победи. Но, не може да се каже дека победиле затоа што во коалицијата имаа една […]

Издвојуваме Колумни

Никола Тодоров за Дојче Веле: Падна владата… за малку!

Се силат пред огледало за да ја сокријат немоќта, безидејноста и брзоплетоста, па збунети, извикувајќи да живее Заев, сфаќаат дека ни на тоа веќе никој од присутните не им реагира. […]

Издвојуваме Колумни

Дејан Јовановски: ЗОШТО ЧЛЕН – ГЛАС?

Кога станува збор за илјадници луѓе, како што е членството на ВМРО-ДПМНЕ,непосредно гласање е метод кој најреално би ја отсликал вољата на гласачите при изборот на носителите на партиски функции, […]

Издвојуваме Колумни

Дејан Јовановски: ДОСТА НÉ БРАНИТЕ!

“На локалните избори во Штип ќе ја браниме Македонија, македонскиот јазик и македонскиот идентитет!” Исклучително добар мотивирачки повик за членството на ВМРО-ДПМНЕ, но на два дена пред истекот на рокот […]

Вести Колумни

Дејан Јовановски: ЧЛЕН = ГЛАС

Резултатите на овогодинешните парламентарни избори предизвикаа (не)очекуван развој на околностите во рамките на ВМРО-ДПМНЕ, од утврдувањето на грешките пред и за време на изборната кампања до преземањето на одговорност за […]