Колумни

Колумни

Како да носите црн лак за нокти, а да изгледа женствено?! – колумна на Александра Алекс Грујиќ

Дојдете со мене на едно фантастично модно патување. Ќе ве воведам во една многу интересна приказна, случувања и совети. Денешната тема за која ќе разговараме е тоа како да носите […]

Колумни

Топ 5 парфеми, кои секоја жена мора да ги има – колумна на Александра Грујиќ

Дојдете со мене на едно фантастично модно патување. Ќе ве воведам во една многу интересна приказна, случувања и совети. Денешната тема за која ќе разговараме ќе бидат парфемите. Ќе се […]

Колумни

Како да носите црвен кармин за усни – колумна на Александра Грујиќ

Дојдете со мене на едно фантастично модно патување. Ќе ве воведам во една многу интересна модна приказна, модни настани и совети. Денешната расправа, односно темата за која ќе ви говорам […]

Колумни

Моден тренд за лето 2013- колумна на Александра Грујиќ

Дојдете со мене на едно фантастично модно патување. Ќе ве воведам во една многу интересна модна приказна, модни настани и совети. Денешната расправа, односно темата за која ќе ви говорам […]

Колумни

Мико: Не ги жртвувајте името и идентитетот за да влезете во клубот чие постоење е доведено во прашање

Едноставно е погрешно тоа што апликацијата на Македонија за членство во ЕУ е ставена на чекање поради Грција, а сега и Бугарија. Погрешно е тоа што  т.н. лидери на ЕУ […]

Колумни

Љубов, позитивна енергија и нивната злоупотреба

Ако до пред една деценија, барем во МК, њу ејџ/квази-хипи фразеологија беше ограничена на затворени кругови, денес се користи насекаде…од Хелена Роза (квантна психологија), преку маркетинг кампањи, политички говори, сертифицирани […]

Колумни

Фрчко сака грчко

1. Лустрираниот наредбодавач за кодошења Љубомир Данаилов бара “воведување на релевантни странци” во Македонија. Значи, иста комбинација како 2001 со белосветските криминалци Пердју и Леотар? Засилени со Солана! Тогаш капитулиравме […]

Колумни

Бизнис стил на облекување – колумна на Александра Алекс Грујиќ

Дојдете со мене на едно фантастично модно патување. Ќе ве воведам во една многу интересна модна приказна, модни настани и совети. Денешната расправа, односно темата за која ќе ви говорам […]

Колумни

Еба*и и пазачи

Да му се извинам со време на пристојниот свет кој ме чита. Јеби га, и најпитомиот човек, кога ќе му рчкаат во фамилија, ќе се стрпи некое време, ама и […]

Колумни

Неојакобинци

Неојакобинците имаат замисла како се владее. Тоа е рецепт за таканаречено „конфликтно и вечно владеење“. За потребите на овој текст во почетокот ќе се потсетиме на некои термини. Не дека […]