Мислења

Издвојуваме

Цуцуловски: СЕЛЕКЦИЈА, ЕУГЕНИКА И…

СЕЛЕКЦИЈА, ЕУГЕНИКА И… Тоа што сега го изјавуваат/тврдат македонските власти (особено Филипче) не е ново, што не значи дека ја намалува нивната одговорност. Уште пред десетина дена за слични мерки […]

Издвојуваме

Цуцуловски: МИКРОБИТЕ ГО ПОБЕДИЈА… (фино-лепо)

МИКРОБИТЕ ГО ПОБЕДИЈА… Си го подготвив ранчето, фино-лепо. Точно во 10:00 часот (фино-лепо) се качив да велосипедот за да отидам барем до Детското одморалиште на Водно, фино-лепо. Се наоѓа на […]

Издвојуваме

Цуцуловски: ПАРАНОРМАЛНИ ПОЈАВИ

ПАРАНОРМАЛНИ ПОЈАВИ. Уставот на Република Македонија не предвидува второ давање мандат за формирање на влада. Сепак, после неуспешниот обид на Никола Груевски да обезбеди парламентарно мнозинство, Претседателот на Државата (Ѓорѓе […]

Вести Издвојуваме

Филип Петровски во САМО ВИСТИНА вечерва – барам амнестија за казнетите од полицијата по 2000 евра

Филип Петровски во САМО ВИСТИНА вечерва – барам амнестија за казнетите од полицијата по 2000 евра Вечерва во емисијата САМО ВИСТИНА зборуваше преку Скајп од дома д-р Филип Петровски. Меѓу […]

Избор на уредникот Издвојуваме

Како во СССР се запирале епидемиите од смртоносни болести?

Како во СССР се запирале епидемиите од смртоносни болести? Советските власти никогаш не се задоволувале со половични мерки кога станувало збор за опасни епидемии. Во борбата против нив често покрај […]

Издвојуваме

Цуцуловски напиша проштални зборови за Панзова

Цуцуловски напиша проштални зборови за Панзова ЗА ВИОЛЕТА. Тие што ме следат на фејсбук, веројатно забележале дека ретко кога пишувам (ако воопшто пишувам) за мои интимни моменти, за моите пријатели, […]

Издвојуваме

Сашо Тасевски: Дали сте чуле за терминот “колективна ментална распаљотка”?

Сашо Тасевски: Дали сте чуле за терминот “колективна ментална распаљотка”? Уште ви се чини нормално што за викенд ве држат затворени од 16 часот до другиот ден ко заморчиња? Уште […]