Мислења

Колумни

Еба*и и пазачи

Да му се извинам со време на пристојниот свет кој ме чита. Јеби га, и најпитомиот човек, кога ќе му рчкаат во фамилија, ќе се стрпи некое време, ама и […]

Издвојуваме

Чашуле: Плевнелиев и Борисов да се извинат пред Музејот на холокаустот

Бугарија пред Европската унија тешко ќе може да ги објасни своите позиции поврзани со Македонија, бидејќи во нив се кријат имплицитни територијални и етнички претензии, анализара за Макфакс поранешниот министер […]

Издвојуваме

Старото спортско правило претскажува победа на Ромни

Доколку му се верува на старото американско спортско правило „Правилото Редскинс“ (Redskins Rule), кое никогаш не го изневерило своите приврзаници цели 72 години, годинава на американските претседателски избори треба да […]

Издвојуваме

Фото: Дали овој познат ланец на маркети во Македонија сам си прави цени на тепка?

На фотографијата ќе прочитате соопштение кое ќе ве подзамисли и ќе го отвори прашањето, дали познат ланец на маркети во Македонија си прави цени на производи како што му одговара?Фотографијата […]

Издвојуваме

Година на кинеските изненадувања

Годината на кинеските политички интриги веројатно ќе изроди уште некои големо изненадување во моментот додека владејачката Комунистичка партија се подготвува на конгресот во ноември да ја дозаврши смената на генерациите […]

Издвојуваме

Македонска хакерска група ги растура грчките веб страни

До нас стигна допис од македонска хакерска група која е наречена МДС(MACEDONIAN DARK SECURITY) која како одговор на нападите на македоските веб страни, како и на негирањето на македонската нација […]

Издвојуваме

Николиќ ги измеша брзините

Српскиот претседател Николиќ ги измеша брзините! Што сакаме со ова да кажеме? Па просто, при неговата посета на Македонија тој сакајќи да ги замаскира неговите поранешни радикални изјави за нашата […]

Издвојуваме

Фукујама предвидува дека кинескиот систем ќе „експлодира“

Политичкиот систем на Кина ќе „заврши со експлозија во одреден момент“ бидејќи е ригиден и нееластичен за да го издржи сѐ поголемиот притисок на социјалните мрежи како Weibo, кинеската верзија […]

Издвојуваме

Македонија ante portas ЕУ

По добивањето на последниот извештај за Македонија од страна на европската комисија, не е преамбициозно да се каже дека сме пред портите на ЕУ. Добивме најпозитивен извештај и можеме да […]

Интервјуа

Шапуриќ: Локалната и централната власт заеднички да се борат за искористување на европските фондови

Локалните власти во Македонија, со помош на централната власт, треба заедно да работат на поголемо искористување на европските фондови наменети за поддршка на локални проекти, вели Зоран Шапуриќ, претседател на […]

Издвојуваме

Грузија се подготвува за дилемата со кохабитацијата

Откако стана јасно дека на парламентарните избори во Грузија победи опозициската коалиција Грузиски сон предводена од милијардерот Бидзин Иванишвили, земјата се подготвува за кохабитација, досега непозната за оваа екс советска […]

Коментари

Убиство или лага ?! За случајот се огласи и Штефан Филе

Григорис Делавекурас портпаролот на грчкото МНР, се оградува во име на целата земја, од како што рече морбидната фантазија на некои луѓе, однесувајќи се на информациите кои беа пласирани во […]